Jaren-zestigkunst hoort bij mijn leeftijd.

De vergankelijkheid hoort bij het leven en maakt plaats voor iets nieuws. Het inspireert mij andere waarden te zoeken en creaties te maken in materie als roestig ijzer, oud hout, strandvondsten of wat dan ook.

Materiaal ter plekke

Vergankelijkheid uit mijn kostgrondje
Vergankelijkheid uit mijn kostgrondje


Onderstaande beelden uit 1999 zijn ontstaan door een collage van houtsnippers te rangschikken en te vormen, waarna de bronsgieter het beeld in dit prachtige materiaal heeft gegoten.

Airmiles
Airmiles
houtcollage in brons
Déjà vu
Déjà vu
Houtcollage in brons 50x30x30 cm
Vrije vogels
Vrije vogels
houtcollage in brons
Huisaltaar
Huisaltaar
Hout/keramiek 24x16cm

 

 

Wat vind ik zelf van de huisaltaartjes, de knuffelbeeldjes, de inspiratiebron, de kneuterigheid, de ideeën, de chaotische werkwijze, de conceptiedruppels, de krabbeldingesjes, de broddellapjes? Is het wel doordacht, is het energie, is het overvloed?

Wat vind ik zelf van mijn werk ?

 

 

 

De oude steenfabriek te Uden werd in 1994 ontmanteld. Ik was 1 van de 6 gelukkige kunstenaars die op uitnodiging een maand in die fabriek, daterend uit 1200, mochten werken. Een gigantische fabriekshal met 26 koepelovens van 3 x 5 x 12 meter. Voor ons werd voor de laatste keer één van de ovens op authentieke wijze gestookt. We konden levensgrote beelden bouwen. Onderstaande beelden waren mijn aandeel; stoere figuren geïnspireerd op de mensen en beroepen uit de steenfabriek. Enkele van de beelden staan nog steeds bij mij thuis opgesteld. 

 

Zetbaas
Zetbaas, gezien aan twee kanten
keramiek